fredag 19 augusti 2011

Tips för Rosabussabstinens

Sitter här och lider av svår separationsångest och längtan tillbaka till livet på resan och då särskilt första delen av den.
Jag har både fått tips från vänliga medmänniskor och kommit på några egna idéer om hur man skulle kunna återskapa känslan från resan, men ändå leva sitt ordinarie liv här, i verkligheten.
Fyll gärna på med fler om ni kommer på något fiffigt.

1) Välj ut en outfit (tex ett par byxor, en top och en kavaj) som du sedan håller dig till resten av hösten. Tvätta endast i undantagsfall och då i kallt vatten med lite Clerasilmjällschampoo i en balja. Torka sedan så långsamt i fuktigt utrymme att kläderna får den rätta karakteristiska, spännande bilukten.
2) Sluta spola i toaletten. Lägg bara lite papper över och börja om nästa gång du behöver gå. Släck gärna ljuset i badrummet helt och för gott och känn dig fram.
3) Förena nytta med egoism och erbjud en flyktingfamilj att dela din 120 säng. Sov skavfötters utan strumpor.
4) Ägna en stund varje kväll åt att försöka knyta upp/fästa någonting nästan omöjligt i ditt tak ovanför sängen.Varför inte ett fiskenät eller lite plastfolie? Om möjligt, ordna så att du klämmer pek-och långfinger riktigt rejält vid varje knut.
5) Ät pastasallad ur en plastkopp. Kanske en halvurdiskad cremefraicheburk? Diska den bara genom att skvalpa runt med lite kallvatten en kort stund. Låt sorgkanterna på insidan växa sig allt bredare. Släng ut diskvattnet på golvet bredvid dig oavsett var du står.
6) Hör med din fastighetsägare om det är ok att sova på taket ett par nätter i månaden. Om din önskan beviljas, se till att alltid svepa ett par tre, fyra öl precis före sänggående så att du än en gång för uppleva njutningen av att likt en liten nakenapa svinga dig ner på en vinglig stege kl. 03.30 på jakt efter en  lämplig kissbuske.
7) Dela ut små lappar med nummer till dina medresenärer på morgonbussen/t-banan och ställ dig sedan upp och ropa: "-Näe, hörrni, Vi tar och räknar!!!" Invänta reaktionerna.
8) Stuva ner allting du planerar att använda den närmsta månaden i en resväska, tex dina jobbpapper, busskort, durkslag, microvågsugn, klockradio samt sängkläder. Gå ner med väskan till ditt källarförråd. Placera längst in, bakom dina lådor med gammal universitetslitteratur och din gamla tjockTV. Gör om proceduren varje gång du använt något i väskan, gissningvis ett par gånger per dygn.
9) Växla in hela din samlade förmögenhet till 20-lappar och bär runt på den i en magväska, alternativt göm stora sedelbuntar på olika ställen i ditt bostadsområde och försök sedan minnas var du lagt dem.
10) Om du måste duscha, använd uteslutande den läckande stuprännan utanför ditt hus. Försök pricka "strålen".

Känn i hela kroppen hur du blir lugn och trygg igen.

Ps. Om inget av ovanstående hjälper finns en sista utväg. http://www.youtube.com/watch?v=T1lvMJ-l0_A


Riktiga män byter bussdäck

Många ville titta på och kom med god råd


Alla drog sitt strå till stacken. Självklart.

3 kommentarer:

  1. Oj oj oj vad jag skrattade när jag läste detta men vilka fantastiskt bra tips! /Susanne (nr 9)

    SvaraRadera
  2. Tack Ulrika, nu fick jag gråta lite till. Utav skratt förstås. Jobbigt att hålla blicken på samma rad å läsa dock när hela kroppen hoppar, inklusiva laptoppen i knät ;-) Blir att läsa om igen... o gråta lite till!
    / nr 8

    SvaraRadera
  3. Underbart!
    Nu har jag sparat in dryga 20 papp, och behöver inte längre undra hur det är att åka med Rosa bussarna.
    Och ett riktigt härligt skratt kom på köpet. :)

    SvaraRadera